A la nostra
comissió de l’escola ens han arribat per mail, dues situacions de famílies desesperades
buscant una plaça en una escola ordinària pels seu fills. Les dues
famílies, de Barcelona, no tenien plaça al seu barri i buscaven altres
opcions fora del seu domicili.
D’altra
banda, sabem que cada Servei Territorial té una comissió que en funció de les necessitats, dels recursos avalua la
necessitat o no de més USEE en funció de les necessitats, dels recursos i de la població, proposa la distrubució de les USEE. Llavors, què
està passant? i el dret de les famílies a triar el tipus d'escola que volen pels seus fills i filles?
Com a Xarxa que forma part de la Plataforma per l’escola inclusiva de Catalunya, volem fer a una crida i portar les necessitats reals i concretes al Departament d'Ensenyament.
Per tant, si sabeu d’alguna situació similar a aquesta o que hi hagi hagut una derivació a una escola d'educació especial quan no és el que les famílies volien, escriviu a
ampaescolainclusiva@gmail.com
Com a Xarxa que forma part de la Plataforma per l’escola inclusiva de Catalunya, volem fer a una crida i portar les necessitats reals i concretes al Departament d'Ensenyament.
Per tant, si sabeu d’alguna situació similar a aquesta o que hi hagi hagut una derivació a una escola d'educació especial quan no és el que les famílies volien, escriviu a
ampaescolainclusiva@gmail.com
Fa tres anys vam estar buscant a Sants i a les Corts un Institut PÚBLIC a on es pogués matricular el nostre fill a primer d'ESO i NO el vam trovar. No vam trovar recolzament de ningú, ni Escola, ni EAP, ni CONSORCI. Ens deien que si realment volíem un Institut Públic(Escola i EAP, ens ho desaconsellàven) havíem d'anar a un altre barri de Barcelona.
ResponEliminaTambé cal dir que molts/es directors/es d'Institut que visitàvem ens feien saber totes les mancances hagudes i per haver que tenia el seu Centre, segons les quals era impensable que es plantegessin l'educació del nostre fill. Ni tan sols volíen sentir a parlar d'alguns recursos que pensàvem que s'hauríen de demanar(USEE) . També ens dèien que si al final el matriculàvem en el seu Centre l'hauríen d'agafar, ÉS CLAR!!
Coneixedors de la importància que tenia, per a facilitar l'autonomia del nostre fill, que es quedés al mateix barri on vivim ,vam optar per portar-lo a un Institut Concertat.
Les famílies que tenim fills "discapacitats" hem de passar per tot aixó?
Podem triar una Educació Inclusiva pels nostres fills? Qui ho diu???? El Consorci?
Sap el Departament d'Ensenyament que els Directors/es dels seus Instituts, els EAPS, les Escoles de Primària no paren d'insistir a les famílies per a què triem una Escola d'Educació Especial per els nois i noies" Discapacitats/des" .
El Departament d'Ensenyament ja ajuda prou a aquests col.lectius perquè puguin fer front a tot el que suposa una Educació Inclusiva a on els nois i noies tinguin ÈXIT ESCOLAR???
Per sort no tot és negatiu, i actúalment el nostre fill ha fet tercer d'ESO , en un Institut Concertat (que no no va tenir cap problema en demanar una USEE) que té en compte a cadascun dels seus alumnes i els treballa segons les seves CAPACITATS, siguin quines siguin. Demanem al Departament d'Ensenyament que faci alguna cosa per a generalitzar aquestes experiències que SÍ que funcionen.
Què passa si una família no pot pagar la quota que es paga a la Concertada? Què passa si una família no sap reclamar els seus drets a l'hora de triar Institut?
Fa tres anys (quan voliem matricular el nostre fill) no hi havia cap Institut Públic anb USEE al nostre barri. Han passat tres anys i continuem igual. L´única USEE es va aconseguir per la tossuderia d´uns pares. Potser caldria que es preguntessin perquè tres anys després moltes persones s´entossudeixen en el mateix, potser així ens podran entendre milllor.